Με βάση την Οδηγία 2013/51/Ευρατόμ απαιτείται η συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης ως προς τις ραδιενεργές ουσίες.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νέο νομοθετικό πλαίσιο η ΕΕΑΕ διενεργεί εργαστηριακές αναλύσεις που αφορούν σε ραδόνιο, τρίτιο και ενδεικτική δόση.

Image is not available

Μεταφορές ραδιενεργών υλικών με ασφάλεια

Καθημερινά χιλιάδες πακέτα ραδιενεργών υλικών μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο, καθώς η χρήση τους στην ιατρική, στη βιομηχανία και σε άλλους τομείς της οικονομίας είναι εκτεταμένη: από τη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών έως την αποστείρωση τροφίμων και τον έλεγχο εντόμων που προκαλούν μεταδοτικές ασθένειες.

Image is not available

Η ΕΕΑΕ σας δείχνει την #aktinovolia στο Athens Science Festival 2016!

Η ακτινοβολία είναι παντού γύρω μας, αλλά δεν τη βλέπουμε! Για πρώτη φορά η εικόνα της α, β και γ ακτινοβολίας, καθώς αλληλεπιδρά με την ύλη, αποκαλύπτεται μπροστά σας.
Η ΕΕΑΕ συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας 2016-Athens Science Festival και σας παρουσιάζει την ακτινοβολία με ένα έκθεμα-έκπληξη!
Ραντεβού στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (διαδραστική έκθεση, κτίριο Μηχανουργείο) από τις 5 έως τις 10 Απριλίου.

Image is not available

Μεγάλη η μείωση του χρόνου αδειοδότησης ιατρικών εργαστηρίων ακτινοβολιών

Αποτελεσματικότητα, ταχεία διεκπεραίωση αιτημάτων και υψηλό βαθμό ικανοποίησης δείχνουν τα στοιχεία για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας υπηρεσιών μονοαπευθυντικής διαδικασίας αδειοδότησης (one-stop shop) των ιατρικών εργαστηρίων ακτινοβολιών.

Image is not available

Η ΕΕΑΕ και εξουσιοδοτημένα από αυτή συνεργεία πραγματοποίησαν το 2015 ελέγχους και επί τόπου μετρήσεις σε 1.731 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα.
Οι 1.671 σταθμοί ελέγχθηκαν αυτεπάγγελτα.
Υπερβάσεις των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού διαπιστώθηκαν σε
13 περιπτώσεις
, εκ των οποίων καμία εντός αστικού ιστού.

Image is not available

Πόση ακτινοβολία δεχόμαστε
στην Ελλάδα;

Για πρώτη φορά υπολογίστηκε, ως μέρος του έργου "Εκτίμηση της ακτινικής επιβάρυνσης του πληθυσμού και ανάπτυξη εθνικού πληροφοριακού συστήματος για τις ακτινοβολίες" (ΠΡΙΣΜΑ), η μέση ετήσια δόση ακτινοβολίας που δέχεται ο κάτοικος στην Ελλάδα από φυσικές και τεχνητές πηγές ακτινοβολίας. H μέση ετήσια ενεργός δόση είναι συνολικά 4,5 mSv ανά άτομο: 2,7 mSv από φυσικές πηγές ακτινοβολίας και 1,8 mSv από τις διαγνωστικές ιατρικές πρακτικές.

Image is not available

Γνώρισε την ΕΕΑΕ

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι η αρμόδια αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας.Είναι τεχνολογικός φορέας, έχει χαρακτήρα Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και απολαμβάνει πλήρους διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Υπάγεται στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εποπτεύεται από αυτόν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Hybrid Imaging: PET/CT in Oncology" στο πλαίσιο του Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας RER/6/03  [ ... ]

Κατηγορία: Περιφερειακά Προγράμματα ΙΑΕΑ ...Περισσότερα

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Neuroimaging" στο πλαίσιο του Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας RER/6/035 "Strengthening Singl  [ ... ]

Κατηγορία: Περιφερειακά Προγράμματα ΙΑΕΑ ...Περισσότερα

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, στο πλαίσιο της απόφασης του Δ.Σ. (Α.Π.: Π/199/153/13.10.2009), των διευκρινιστικών εγκυκλίων (Α.Π.: Π/405/325/14.10.2009 και Π/105/412/9.12.2009) και της α  [ ... ]

Κατηγορία: ΑνακοινώσειςΠερισσότερα

Η ΕΕΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και των εξετάσεων συμβούλων ασφαλούς μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ), διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης στην α  [ ... ]

Κατηγορία: ΑνακοινώσειςΠερισσότερα
Our website is protected by DMC Firewall!