Επιθεωρήσεις – Έλεγχοι

Η ΕΕΑΕ διενεργεί πλήθος επιθεωρήσεων στο σύνολο των διατάξεων εκπομπής ακτινοβολίας που εμπίπτουν στο ρυθμιστικό της πεδίο σε όλη τη χώρα. Οι επιθεωρήσεις είναι:

  • προγραμματισμένες, διενεργούνται δηλαδή στο πλαίσιο της αδειοδότησης (έκδοση αρχικής ή ανανέωση άδειας, αναβάθμιση εξοπλισμού, επανέλεγχοι) ή κατόπιν σχετικού αιτήματος ή
  • έκτακτες, διενεργούνται δηλαδή οποιαδήποτε χρονική στιγμή για τη διαπίστωση της εφαρμογής του προγράμματος ραδιολογικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι επιθεωρήσεις γίνονται «προειδοποιημένα» ή «απροειδοποίητα», ακολουθώντας διαφορετικά πρωτόκολλα ελέγχου. 

Ιατρικά εργαστήρια

Οι επιθεωρήσεις στα ιατρικά εργαστήρια ακτινοβολιών είναι τακτικές και έκτακτες. Γενικός σκοπός αυτών των επιθεωρήσεων είναι η διασφάλιση της ακτινοπροστασίας. 

Περισσότερα...

Διατάξεις εκπομπής μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας

Η ΕΕΑΕ είναι υπεύθυνη για την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τις τεχνητά παραγόμενες μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες - οι οποίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται με τη ραδιενέργεια (ιοντίζουσα ακτινοβολία) - και φροντίζει για την παροχή σχετικής πληροφόρησης σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Περισσότερα...
DMC Firewall is a Joomla Security extension!