Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Η ΕΕΑΕ επενδύει σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Η κοινωνική ευθύνη είναι μία από τις αξίες που διέπει την αντίληψη και την πρακτική μας. Είμαστε συνειδητοποιημένοι αναφορικά με το ρόλο μας προς το κοινωνικό σύνολο και το αποδεικνύουμε σε τομείς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η μέριμνα για το προσωπικό και η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα ακτινοπροστασίας. 

  • Προστασία περιβάλλοντος
  • Μέριμνα για προσωπικό
  • Ευαισθητοποίηση κοινού

Υποτροφίες

Στο πλαίσιο υιοθέτησης πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την περαιτέρω ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού της χώρας, η ΕΕΑΕ προχωρά στην απονομή δύο υποτροφιών για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό.

Απώτερος στόχος είναι η διατήρηση στην χώρα κρίσιμης εμπειρογνωμοσύνης και ύπαρξης κατάλληλα καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού στους τομείς της πυρηνικής τεχνολογίας, ακτινοπροστασίας, ραδιολογικής ή πυρηνικής ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Υποτροφίες.

 

Απαλλαγή χρεώσεων πληγέντων από τις πλημμύρες περιοχών

Επιπλέον, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το ΔΣ της ΕΕΑΕ, στην 292η συνεδρίασή του στις 11 Οκτωβρίου 2023, αποφάσισε την απαλλαγή της επιβολής χρεώσεων για τις παρεχόμενες από την ΕΕΑΕ υπηρεσίες στους φορείς των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης. Η απαλλαγή αφορά το διάστημα από 5-9-2023 έως 31-12-2023, για τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Διρφύων - Μεσσαπίων και Ιστιαίας - Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.