Εκπροσώπηση της χώρας στην Υπουργική Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια, Φουκουσίμα Ιαπωνία, 15 – 17 Δεκεμβρίου 2012

Το διάστημα 15 έως 17 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώθηκε από την Ιαπωνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Υπουργική Διάσκεψη με θέμα την πυρηνική ασφάλεια (Fukushima Ministerial Conference on Nuclear Safety). Η διάσκεψη διοργανώθηκε στην πληγείσα από το πυρηνικό ατύχημα περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Το διάστημα 15 έως 17 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώθηκε από την Ιαπωνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Υπουργική Διάσκεψη με θέμα την πυρηνική ασφάλεια (Fukushima Ministerial Conference on Nuclear Safety).

Η διάσκεψη διοργανώθηκε στην πληγείσα από το πυρηνικό ατύχημα περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.
Εκ μέρους της Ελλάδας παρέστη στη διάσκεψη ο Πρόεδρος της ΕΕΑΕ, Δρ. Χρήστος Χουσιάδας, ο οποίος και διατύπωσε κατά τη διάρκεια των εργασιών τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας.

Το πρόγραμμα της διάσκεψης περιελάμβανε τοποθετήσεις των εκπροσώπων των χωρών που συμμετείχαν και διεθνών οργανισμών, καθώς επίσης και ξεναγήσεις στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Dai-ichi και στην πόλη της Φουκουσίμα, όπου εφαρμόζεται εκτεταμένο και μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα ραδιολογικής απορρύπανσης.

Δείτε:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους διαδικτυακούς τόπους:

http://www.mofa.go.jp/policy/energy/fukushima_2012/index.html

http://www-pub.iaea.org/iaeameetings/20120216/-The-Fukushima-Ministerial-Conference-on-Nuclear-Safety

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *