Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Σενετάκη είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Σενετάκης ενημερώθηκε ενδελεχώς για τις δράσεις και το όραμα της ΕΕΑΕ, από τον πρόεδρο κ. Χρ. Χουσιάδα, ο οποίος στο πλαίσιο της παρουσίασής του ανέπτυξε πλήρως το σημαντικό έργο που επιτελείται από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, ενώ συζήτησε με μέλη του ΔΣ και με στελέχη των διευθύνσεων και τμημάτων για τα πεδία στα οποία δραστηριοποιείται η ΕΕΑΕ.

Ο Υφυπουργός είχε επιπλέον την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια της ΕΕΑΕ. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το εργαστήριο Βαθμονομήσεων, το μοναδικό στο είδος του στη χώρα, το οποίο ασχολείται με τη βαθμονόμηση οργάνων μέτρησης ραδιενέργειας και βαθμονομεί όργανα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το εργαστήριο Δοσιμετρίας, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη διαδικασία δοσιμέτρησης στην οποία υποβάλλονται περισσότερες από 12.000 επαγγελματικά εκτιθέμενοι εργαζόμενοι, για την οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τέλος, ο κ. Σενετάκης επισκέφθηκε το εργαστήριο του τμήματος Εποπτείας Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος όπου ενημερώθηκε για τις μετρήσεις για τα επίπεδα φυσικής ραδιενέργειας που πραγματοποιεί η ΕΕΑΕ στο νερό, στο υπέδαφος και σε τρόφιμα, αλλά και για τις μετρήσεις ραδονίου, θέμα για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και ως πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ήταν ζήτημα με το οποίο είχε ασχοληθεί στο παρελθόν.

Κατόπιν, σε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της ΕΕΑΕ και στελέχη της υπηρεσίας συζητήθηκαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως η πορεία του εθνικού προγράμματος για τη διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων της χώρας, αλλά και η πορεία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτελεί η ΕΕΑΕ.

Ο κ. Σενετάκης εξήρε το έργο της ΕΕΑΕ, ειδικά στους τομείς της ασφάλειας του κοινού έναντι των ακτινοβολιών και της ακτινοπροστασίας, αλλά και γενικότερα ως ρυθμιστικής αρχής.

 IMG 5133       IMG 5109 
 IMG 5144       IMG 5150