Η επέτειος των 30 ετών της σύγχρονης περιόδου λειτουργίας της ΕΕΑΕ τιμήθηκε σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Gazarte.

Στο πλαίσιο της δράσης της ΓΓΕΤ "ΚΡΗΠΙΣ" του ΕΣΠΑ 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η ΕΕΑΕ ανέλαβε το έργο "Ολιστική εκτίμηση της ακτινικής επιβάρυνσης του πληθυσμού και ανάπτυξη εθνικού πληροφοριακού συστήματος για τις ακτινοβολίες" - ΠΡΙΣΜΑ.

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών (DG SANCO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, συνδιοργάνωσαν στις 27 και 28 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα εκδήλωση με θέμα τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τις πιθανές επιδράσεις τους στην υγεία.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή σε θέματα ραδιολογικής προστασίας και πυρηνικής ασφάλειας, διοργάνωσε στην Αθήνα, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2013, ημερίδα με θέμα «Αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου στη ραδιολογική και πυρηνική ασφάλεια – απόψεις των ρυθμιστικών αρχών στο πλαίσιο τεσσάρων διαδοχικών Προεδριών του Συμβουλίου της Ε.Ε.».

Στο πλαίσιο συμμετοχής στο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα με τίτλο "Study on European Population Doses from Medical Exposure" (Dose Datamed 2), η ΕΕΑΕ πρόκειται να διοργανώσει στην Αθήνα το διάστημα 24-26 Απριλίου 2012 Ευρωπαϊκό workshop.

Δείτε εδώ την πρώτη ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής επιστημονικών εργασιών και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Σχετικοί σύνδεσμοι: http://ddmed.eu

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας διοργάνωσε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 ημερίδα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με θέμα «Οι πρώτοι μήνες του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία. Ενέργειες και μετρ...

Η ετήσια συνάντηση των μελών του διεθνούς επιστημονικού δικτύου PROCORAD συνδιοργανώνεται από την ΕΕΑΕ και το PROCORAD το διάστημα 22 έως 24 Ιουνίου 2011 στη Ρόδο.
Θέμα της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των ετήσιων αποτελεσμάτων διασύγκρισης σε βιολογικά δείγματα στο πεδίο της ραδιοτοξικολογίας. Οι ετήσιες ασκήσεις διασύγκρισης, στις οποίες η ΕΕΑΕ συμμετέχει από το 2002, αποσκοπούν στην προώθηση της σωστής εργαστηριακής πρακτικής.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει workshops και επιστημονικές παρουσιάσεις. Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν 80 μέλη του δικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.procorad.org

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) διοργανώνει στην Αθήνα, από 8 έως 12 Μαρτίου 2010, Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα "Individual Monitoring of Ionizing Radiation" («Ατομική Δοσιμέτρηση των Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών»). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Δικτύου EURADOS.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd