Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το 3ο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Maria Sklodowska-Curie (MSCFP) και η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Marie Sklodowska-Curie του ΔΟΑΕ (MSCFP) ξεκίνησε το 2020 από τον Γενικό Διευθυντή του ΙΑΕΑ σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στον τομέα της πυρηνικής επιστήμης, υποστηρίζοντας ένα συμπεριληπτικό εργατικό δυναμικό χωρίς αποκλεισμούς που συμβάλλει και προωθεί την επιστήμη και τεχνολογική καινοτομία.

Το Πρόγραμμα στοχεύει να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία σε τομείς που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια, παρέχοντας υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα και μια ευκαιρία αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης, με την υποστήριξη του ΙΑΕΑ.

Οι υποτροφίες απονέμονται ετησίως, σε 100+ φοιτήτριες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων. Κατά την επιλογή των φοιτητών, λαμβάνεται υπόψη η ποικιλομορφία στην γεωγραφική προέλευση και το πεδίο σπουδών των υποψηφίων, επιπλέον των απαιτήσεων επιλεξιμότητας και άλλων κριτηρίων.

Στις επιλεγμένες φοιτήτριες απονέμονται έως και 20.000€ για τα δίδακτρα και έως και 20.000€ για τα έξοδα διαβίωσης για το μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, δίνεται επίσης η ευκαιρία στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση για έως και 12 μήνες στον IAEA, σε συνεργαζόμενους οργανισμούς καθώς και στην ευρύτερη βιομηχανία. Επιπλέον, παρέχονται στους μαθητές ευκαιρίες να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές, επαγγελματικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις απαιτήσεις επιλεξιμότητας, επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους: IAEA Marie Sklodowska -Πρόγραμμα υποτροφιών Curie και Πληροφορίες για τους αιτούντες. Σημειώνεται ότι φέτος ο ΙΑΕΑ στοχεύει να επιλέξει 150 φοιτήτριες.


DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd